Unia podejmie Odrę Centrum

2019-08-24 00:07:41, wyświetleń: 612 W sobotnie popołudnie Unia Książenice rozegra swój pierwszy mecz "domowy" w IV Lidze. Mecz odbędzie się w Bełku, a przeciwnikiem książenickiej ekipy będzie Odra Centrum Wodzisław Śląski.

Pierwsze domowe spotkanie w tym sezonie, dzięki uprzejmości MOSiR Czerwionka i LKS Bełk rozegramy na boisku w Bełku. Niestety przed sezonem książenicki obiekt nie spełnił wszystkich wymogów regulaminu IV Ligi i nie został dopuszczony do rozgrywek. Trawają jednak prace w Książenicach i mamy nadzieję, że w przeciągu kilku najbliższych tygodni zapali się zielone światło dla rozgrywek IV Ligi w Książenicach.

Odra Centrum Wodzisław Śląski to młoda drużyna. Wystartowała w sezonie 2015/16 w A-klasie. Awansowała do Okręgówki. Po sezonie trafiła do IV Ligi. W pierwszym sezonie na tym etapie rozgrywek zajęła 4 miejsce, rok później 12. Obecny sezon to trzecie podejście do IV Ligi. W obecnym sezonie Odra zanotowała słaby start. Porażka 1-4 na inaugurację w Łaziskach Górnych. Porażka 0-1 u siebie z ekipą Radziechowy - Wieprz w 2. kolejce. To powoduje, że Odra Centrum obok Beskidu Skoczów i Wilków Wilcza z zerowym dorobkiem punktowym zamyka ligową tabele.

Unia z kolei zanotowała bardzo dobre otwarcie debiutanckiego sezonu w IV Lidze. Zwycięstwo w Wieprzu 3-2, remis w Tychach 1-1 dają książenickiemu beniaminkowi 4 punkty i miejsce w czołówce ligowej tabeli.

Zapowiada się zatem kolejne emocjonujące spotkania - Unia będzie chciała podtrzymać dobrą passę, a zawodnicy z Wodzisławia będą chcieli odbić się od dna i zdobyć pierwsze punkty.

Ostatni mecz obu drużyn przyniósł wiele emocji, które skończyły się serią rzutów karnych. Mowa tu o spotkaniu 1/2 finału Pucharu Polski w ubiegłym sezonie. Po serii jedenastek lepsi okazali się Gospodarze książenickiego obiektu i to Unia awansowała do wielkiego finału, gdzie zmierzyła się z drugą wodzisławską Odrą.

Kadra LKS Unii na sobotnie spotkanie:
Podpłoński, Błatoń, Tumula, Stajer, Kaczmarczyk, Skowronek, Suchiński, Michalski, Pieczka, Malcher, Wowra, Siedlok, Polak, Makselon, Wolicki, Drapacz, Kuczera.

Zapraszamy zatem do Bełku na ulicę Główną. Początek spotkania o godz. 17:00.

Unia Książenice - Drzewiarz Jasienica
11. kolejka IV ligi