Unia Książenice - Unia Turza Śląska

2022-03-11 17:17:52, wyświetleń: 335 Wracamy do ligowych rozgrywek. Zapraszamy wszystkich na arcyciekawe widowisko do Książenic w najbliższą niedzielę!

Po dwumiesięcznym okresie przygotowawczym piłkarze Unii Książenice rozegrają wreszcie mecz o stawkę. Podopieczni trenera Roberta Tkocza na inaugurację piłkarskiej wiosny w domowym starciu zmierzą się ze swoją imienniczką z Turzy Śląskiej.

Zadanie stojące przed naszymi zawodnikami nie będzie należało do najłatwiejszych. Zespół z Turzy Śląskiej jest jednym z tych, które wymieniane są w gronie kandydatów do awansu. Piłkarze Unii potwierdzali to zresztą niejednokrotnie w trakcie minionej rundy, którą ukończyli na najniższym stopniu podium ligowej tabeli.

Nie oznacza to jednak, że piłkarze książenickiej Unii stoją na straconej pozycji. Po trudnościach na początku rozgrywek, nasi zawodnicy złapali odpowiedni rytm, czego dowodem były obiecujące wyniki w końcówce minionej rundy, w tym także z wyżej notowanymi przeciwnikami.

Co istotne, w trakcie przygotowań do drugiej części sezonu obeszło się bez poważnych urazów. Na kilka dni przed meczem pod znakiem zapytania stał występ tylko jednego z zawodników. Udało się także zachować kadrę w kształcie z rundy jesiennej. Pojawiły się jedynie kosmetyczne zmiany.

W pierwszym wiosennym starciu piłkarze z Książenic będą chcieli nie tylko dobrze wejść w serię gier rewanżowych. Z tyłu głowy będą także mieli chęć rewanżu za porażkę na inaugurację rozgrywek w Turzy Śląskiej, gdzie gospodarze po dramatycznym meczu zwyciężyli 3:2.

Czy podopiecznym trenera Tkocza uda się zrealizować misję Unia? Początek spotkania w niedzielę, 13 marca, o o godzinie 15:00 na boisku w Książenicach.

? - ?

Unia Książenice - Piast II Gliwice