Z nieba do piekła. Unia Książenice - KS Decor Bełk 3:4

2022-05-23 12:02:38, wyświetleń: 209 W ciągu czterech minut ekipa z Bełku odwróciła losy spotkania i przechyliła szalę zwycięstwa na swoją korzyść.

Obie drużyny od początku spotkania starały się stwarzać zagrożenie. Lepsi byli w tym jednak przyjezdni, których dwukrotnie zatrzymał Karol Wacławiec. Golkiper Unii nie miał jednak szans, gdy w 13. minucie Patryk Joachim po rzucie rożnym skierował piłkę do siatki. Ten sam zawodnik mógł chwilę później podwyższyć prowadzenie Decoru, ale w sytuacji sam na sam z pustą bramką przeniósł futbolówkę nad poprzeczką.

Niewykorzystana sytuacja szybko zemściła się na przyjezdnych. W 26. minucie wrzutkę z rzutu wolnego na gola zamienił Kamil Kaczmarczyk. Momentalnie mogło zrobić się 2:1, jednak po strzale Roberta Tkocza piłka ostemplowała słupek. W bliźniaczo podobnej sytuacji nie pomylił się za to Piotr Bysiec, który wybrał siłowe rozwiązanie i podwyższył wynik.

Jeszcze przed przerwą gola na 3:1 strzelił Kamil Kostecki, również pokonując bramkarza Decoru potężnym uderzeniem "pod ladę".

Drugą część gry dobrze zaczęli goście. Kontaktowego gola tuż po zmianie stron blisko był Bartosz Bartczuk. W odpowiedzi pod bramką Decoru dogodnych sytuacji nie wykorzystali Arkadiusz Suchiński i Piotr Bysiec. Decor zepchnął Unię do defensywy i na nieco ponad kwadrans przed końcem zaczął odwracać losy pojedynku.

W 73. minucie na 3:2 trafił Bartosz Semeniuk, a zaledwie minutę później w jego ślady poszedł Wojciech Rasek. Ostateczny cios wyprowadził wprowadzony na murawę kilka chwil wcześniej, Łukasz Spórna. Unia mogła wyrównać, lecz strzał w zasadzie z ostatniej akcji meczu Daniela Wilczkiewicza chybił celu.

Unia Książenice - KS Decor Bełk 3:4 (3:1)

Bramki: 0:1 Patryk Joachim (13) 1:1 Kamil Kaczmarczyk (26) 2:1 Piotr Bysiec (28) 3:1 Kamil Kostecki (43) 3:2 Bartosz Semeniuk (73) 3:3 Wojciech Rasek (74) 3:4 Łukasz Spórna (77)

Unia: Wacławiec - Kaczmarczyk, Dudzik, Kostecki, Skrenik, Wojtala, Bennek, Suchiński, Wilczkiewicz, Tkocz, Bysiec. Trener: Robert Tkocz

Decor: Kleemann - Szary, Stryczek, Joachim, Reguła, Semeniuk, Szczęch, Wójcik, Smyla, Jakubowski, Bartczuk. Trener: Marek Piotrowicz