Zakończyć z przytupem

2022-06-06 08:17:19, wyświetleń: 45 Zapowiedź meczu Unia Książenice - ROW 1964 Rybnik

W meczu 29. kolejki grupy II, IV ligi śląskiej podopieczni trenera Roberta Tkocza zmierzą się przed własną publicznością z ROW-em 1964 Rybnik.

Mecze z ekipami takimi jak ROW to niewątpliwie starcia szczególne. Wprawdzie wygrana jak w przypadku każdego innego spotkania premiowana jest trzema punktami, to pojedynek z zespołem, który jeszcze niedawno rywalizował na szczeblu centralnym nadaje mu innego wymiaru.

Rywalizacja z ROW-em będzie też szczególna dla kilku naszych piłkarzy, którzy w przeszłości występowali w zielono-czarnych barwach. Również z drugiej strony zobaczymy zawodników, którzy grali niegdyś dla Unii.

Wracając jednak do aspektów czysto piłkarskich. Mecz z rybniczanami będzie ostatnią rywalizacją Unii przed własną publicznością w obecnych rozgrywkach, a także w tym sezonie w ogóle. Za tydzień nasi piłkarze mieli pojechać do Żywca, jednak ze względu na wycofanie się z rywalizacji miejscowego Górala-Czarnych, z automatu naszej ekipie przypadną trzy oczka.

Wobec tego spotkanie z ROW-em staje się bardzo istotne w kwestii pozostania w IV lidze bez konieczności rozgrywania barażu. Mocno wierzymy, że nasz zespół sięgnie po trzy punkty.

Początek meczu pomiędzy Unią Książenice a ROW-em 1964 Rybnik w niedzielę, 5 czerwca o godzinie 17:00 na boisku w Książenicach. Zapraszamy!

Czarni-Góral Żywiec - Unia Książenice

WALKOWER - DRUŻYNA GOSPODARZY WYCOFAŁA SIĘ Z ROZGRYWEK